Veel gestelde vragen

Waarom een vakman inschakelen?


Zoals iedereen wel weet is het zeer riskant om zelf met elektra aan het werk te gaan. De kans om uzelf te verwonden is uiteraard aanwezig.

Het werken met elektriciteit is vaak veel meer dan alleen een lichtknopje plaatsen of een stop vervangen. Naast dat electriciens altijd voorzichtig dienen te zijn doordat zij werken met hoogspanning, dienen zij ook veel kennis te hebben van alles wat met elektriciteit te maken heeft.

Zodoende kan het als u niet de geschoolde ervaring hebt gevaarlijk zijn om met elektriciteit te werken. Het is dus belangrijk bewust te zijn van de risico's en gebruik te maken van de diensten van een erkende electricien.

Electriciens
Veelal wordt men pas electricien nadat hij of zij de vroegere LTS of het VMBO (techniek) heeft afgerond. Wanneer men dit heeft behaald kan men aan de slag als electricien en is dan in algemene zin verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud aan infrastructuur dat voorzien moet zijn van elektriciteit.

Veiligheid
Door jarenlange educatie is een electricien een ervaren vakman waarbij ook de veiligheid hoog in het vaandel staat. Doordat men met hoogspanning werkt, zal de electricien altijd een veilige omgeving proberen te waarborgen. Voor zowel zichzelf als voor de klant.

Doordat werken met elektriciteit professionele aandacht vereist, zullen ook verzekeringsmaatschappijen vaak naar een bewijs van het werk van een gekwalificeerde electricien vragen als er een claim wordt ingediend. Productgaranties komen veelal ook te vervallen als ze niet correct zijn geïnstalleerd door een bevoegd persoon.Share our website

Quicklinks